dissabte, 9 de maig del 2009

La Cinesiologia o kinesiologia

La gimnàstica del cervell, un recurs educatiu per aprendre i viure sense estrès que facilita als nostres alumnes la gestió de les emocions i del benestar.

La Cinesiologia o kinesiologia és una tècnica motriu que facilita la connexió de les diferents àrees del cervell, és a dir, fa funcionar el cervell de forma integrada (dreta-esquerra, dalt-baix, davant darrere). Integrada vol dir que aquestes zones s’activen i funcionen al mateix temps.

Etimològicament kine o cine significa moviment i logia, raonament. Per això, aquests exercicis també es coneixen amb el nom de brain gym o gimnàstica del cervell, també ciència del moviment.

Aquesta tècnica es basa en uns exercicis motrius fàcils i senzills d’aplicar. tant pel temps com per la seva tipologia, són fàcils d’incorporar en qualsevol dinàmica escolar, familiar o personal.

Aquests exercicis motrius treballen neuronalment en la connexió de les diferents àrees cerebrals; per tant,s’afavoreix un treball més global i eficaç del cervell , que treballa com un tot. Per aquesta raó, no només se’n beneficien les diferents àrees d’aprenentatge instrumental, sinó també tot l’aspecte integral de l’educació en tots els àmbits generals de la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada